Om Oss

Om Oss

Hotell Siljanstrand Tällberg

Hotell Siljanstrand har bästa läge vid stranden med egen badbrygga, parkspel och 19 håls minigolfbana några 100 meter från centrum med majstång, bodar och handel.

Hotellet är inrymt i en gammal gård. Äldsta byggnaden är ett av Sveriges bäst bevarade timmerhus från 1332. Här drevs många år en speciell verksamhet.

Efter restauration påbörjad 2010 erbjuds rum och sviter med all komfort. Men visst förnims historiens vingslag. Kom, njut med kropp och själ. Du, ni två, familjen, vännerna och konferensen som vill mer. Stor utställningslokal.

2018

De gamla rullstensmurarna är återställda och rosenrabatterna blommar som förr. Tällbergs första klockstapel har rests av bygdens hantverkare. Mot sjön har landskapet öppnats, 2015 anlade vi en brygga som underlättar för badsugna. Gläntans rum är öppna med möjlighet till självhushåll och där äppelträden stod, är nya jordade.

Hotellet består av 20 stora och små byggnader. De flesta med blyinfattade fönster och belägna mot sluttningen till badstranden. Här går man i baddräkt till morgondoppet och befinner sig ändå bara några hundra meter från byns centrum. för familjen, paret eller solo. Ni som söker något extra. Här kan kulturen, skönheten och historien bidra till stor upplevelse och livsglädje.

Här fanns tidigare en kaffestuga som passande komplement till hotellens restauranger för bybor och gäster. Byggnaden var i dåligt skick och mycket nytt har fått ersätta gammalt. Men konstruktionen är densamma med bärande bjälkar och gräsklätt tak.